Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
PROMOOT DE BOUWSECTOR
PROMOOT DE BOUWSECTOR

Prijs alarmsysteem

Bij het beveiligen van de woning is de prijs van een alarmsysteem één van de belangrijkste factoren om te bepalen of het voor jou de investering waard is. Je hoopt liefst dat je het nooit nodig hebt maar aan de andere zijde moet het wel perfect werken eens inbrekers je woning willen betreden. We geven je hier al even een overzicht:

 

Soorten alarmsystemen

De grootste invloed op de prijs van een alarmsysteem is ongetwijfeld de functionaliteiten en het aantal sensoren. Het spreekt voor zich dat hoe meer sensoren en detectie methoden er zijn, hoe duurder jouw alarminstallatie zal kosten. Wens je daarbovenop ook nog te werken via SMS functies, een buitensiréne of zelfs een draadloos alarmsysteem dan mag je al snel rekenen op een prijs van om en bij de 3000 euro voor een perfect werkend systeem.

Als je weet dat de gemiddelde buit van een diefstal om en bij de 2000 euro bedraagt heb je dergelijke installatie dus al snel terugverdiend. Hou je dan ook nog eens rekening met het persoonlijke drama en de schending van je privacy dan zal je al snel merken dat de prijs van een alarmsysteem helemaal niet zo hoog is en dat je er heel wat voor in de plaats krijgt.

 

alarmsysteem prijs

 

Camerabewaking

Wanneer je dieven op heterdaad wenst te betrappen kan je naast een alarmsysteem ook gebruikmaken van camerabewaking. Zo kan je nagaan op welke manier er is ingebroken en waar de dieven overal geweest zijn. Zeker voor bedrijven is een camerabewaking geen overbodige keus. Waar je dan wel altijd op moet letten is de wet van de privacy. Als je bijvoorbeeld zomaar videofragmenten op Facebook, Google Plus, Twitter of YouTube gaat gooien, dan is de kans erg groot dat je nog eens een proces aan je been krijgt ook. En aangezien we hoofdzakelijk de inbrekers willen straffen denk je dus maar beter twee keer na.

 

Wetgeving van alarmsystemen

Wanneer je wilt werken met een alarmsysteem dat ook een buitensirene heeft ben je verplicht dit aan te geven bij de politie. Er moet jaarlijks ook een controle gebeuren om na te gaan of het systeem nog goed werkt. Dit om te voorkomen dat het alarm ongewenst afgaat wanneer de buren slapen of wanneer het alarm moet uitgeschakeld worden wanneer je niet thuis bent. De politie heeft dan de toegang tot je controlepaneel om het alarm uit te schakelen. Omdat een keuring van een alarminstallatie behoorlijk wat geld kost kiezen veel mensen er voor om een valse sirene te plaatsen aan de buitengevel. Aan de binnenzijde van de woning wordt dan wel een sirene voorzien die de inwoners vast en zeker wakker maakt. Ben je niet thuis dan is het ook perfect mogelijk om je alarmsysteem te voorzien met een sim-kaart. Zo werkt het systeem net als een draadloze telefoon en zal je een smsje krijgen wanneer het alarm afgaat. Je kan dit zelfs koppelen met brandalarmen zodat je niet alleen beschermd bent tegen inbraak maar ook tegen brand. Een extra kost die zeker het overwegen waard is!

 

Kostprijs alarmsysteem

De kostprijs van een alarmsysteem varieert sterk naargelang het aantal mogelijkheden. Het spreekt voor zicht dat een installatie met branddetectie, glasbreukdetectoren en bewegingssensoren een pak meer gaan kosten dan een basissysteem met één bewegingssensor. Algemeen mag je rekenen op een kostprijs tussen de 400 en 3000 euro voor een systeem. Prijzen en technieken vergelijken is hier de boodschap.

bron: www.interieurdesigner.be