Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
PROMOOT DE BOUWSECTOR
PROMOOT DE BOUWSECTOR

Bijgebouwen: mogelijkheden en materialen

Bijgebouwen zijn steeds meer in opkomst. Een extra ruimte in de tuin als buitenkeuken, poolhouse of werkplek zit in de lift. Ontdek hier de verschillende mogelijkheden en materialen.

 

Materialen voor de buitengevels van bijgebouwen

Bijgebouwen bestaan in allerlei materialen. Je hebt de keuze uit pvc, hout en metaal. Vooral hout spreekt heel veel mensen aan. Hierbij is eik een populaire keuze. Dat komt omdat eik zeer robuust is en een warme uitstraling heeft. Maar ook Douglas doet het niet slecht. Douglas hout is naaldhout van de gelijknamige spar. Deze soort werd jaren geleden massaal gepland met houtkap als hoofddoel.

mogelijkheden bijgebouwen

Meer inspiratie en prijzen van bijgebouwen vind je op www.bijgebouw.be

 

De verschillende functies van een bijgebouw

Met een bijgebouw kan je heel wat kanten op. Vroeger waren bijgebouwen voornamelijk tuinhuizen. De laatste jaren zijn ook de buitenkeukens, poolhouses en tuinkantoren populair. De grens tussen wonen en werken vervaagt. Het opkomende succes van het tuinkantoor past perfect in die trend. Ook gastenkamers zijn een mogelijkheid.

 

Heb je een vergunning nodig?

Een vergunning is niet altijd nodig. Het is vooral afhankelijk waar je bijgebouw geplaatst is. Een vergunning is enkel nodig als het een uitbreiding is van je woning. Een tuinkantoor bijvoorbeeld dat deel uitmaakt van je woning, maar er niet vast aan staat, moet enkel gemeld worden. Ga langs bij je gemeentebestuur om te ontdekken welke voorwaarden er in jouw gemeente gelden. Meer info over de wetgeving omtrent bijgebouwen vind je op de website van Ruimtelijke ordening op omgevingsloketvlaanderen.be.