Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
PROMOOT DE BOUWSECTOR
PROMOOT DE BOUWSECTOR

Het fijne aan kunststof kozijnen

window with mosquito net Kozijnen zijn belangrijk voor uw woning. Het zijn de raamwerken, van hout, kunststof of metaal waarin een deur of raam kan worden aangebracht. Kozijnen zijn bepalend voor het uiterlijk van uw woning en kunnen een goede inbraakpreventie zijn. Als u uw kozijnen laat vervangen, worden vaak ook uw raam en ruit vervangen. Het is daarom het handigst om dit in de lente of zomer te laten doen, zodat u geen last hebt van de kou. Het aanschaffen van nieuwe kozijnen is een investering die direct voor besparingen en vooral voor een hoger wooncomfort zal zorgen.

Waarom kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen hebben veel voordelen. Ze zijn makkelijk te onderhouden en hebben maar weinig onderhoud nodig, in tegenstelling tot houten kozijnen. Vindt u uw huidige kozijnen niet zo mooi? Kunststof kozijnen zijn er in allerlei soorten en maten. Wist u bijvoorbeeld dat ze in alle denkbare kleuren leverbaar zijn? En wist u dat:

 

  • de kans op inbraak flink kleiner wordt?
  • u flink bespaart op uw energierekening, door de goede isolatie?
  • dat ze heel lang meegaan?
  • u nu maar 6% btw betaalt over de arbeidskosten?
  • kunststof kozijnen brandvertragend zijn?

 

Daarnaast kunnen kunststof kozijnen keurmerken hebben: het VKG-keurmerk en het Politie Keurmerk Veilig Wonen. De eerste staat voor Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG). Als het kozijn dat keurmerk heeft, weet u dat u een goed product koopt bij een betrouwbare leverancier. Het kan ook een ander keurmerk zijn, hiervoor kunt u informeren bij de specialisten. U krijgt dan bijvoorbeeld 10 jaar garantie op de productie en de montage. Het politie-keurmerk werkt preventief tegen onder andere inbraak. Veel verzekeraars geven een korting op de premie van uw inboedelverzekering als u w kozijnen dit keurmerk hebben.

 

Prijs kunststof kozijnen

Wat u betaalt voor het vervangen van uw huidige kozijnen door kunststof kozijnen, is lastig te zeggen. De prijzen liggen enorm uit elkaar en kunnen variëren van €6.750 tot €19.000 als u alle kozijnen van een gemiddelde woning vervangt. De prijs hangt af van uw wensen, bijvoorbeeld het bedrijf waarmee u in zee gaat en wat voor glas u wilt.

 

Het is daarom aan te raden om offertes te vergelijken, zodat u een goede keus kunt maken en uw kozijnen laat plaatsen door de beste vakman die bij u past. U kunt hiermee tot wel 40% besparen