Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
PROMOOT DE BOUWSECTOR
PROMOOT DE BOUWSECTOR

Bouwen van een dakterras

Een dakterras is een prima alternatief voor wanneer je geen tuin of koer ter beschikking hebt. Een dakterras kan makkelijk gemaakt worden op elk plat dak en valt qua kostprijs relatief gezien goed mee. Je kan hem zelfs combineren met een kleine veranda om extra ruimte in te winnen! Met deze punten moet je toch rekening houden:

Bouwmaterialen

De bouwmaterialen mogen niet te zwaar zijn en mogen ook de dakafwerking niet penetreren. Deze bestaat meestal uit EPDM of Roofing. Vaak wordt er gekozen voor poten met schroeven of houten balken die steunen op de zijmuren. Dit bekijk je best even met een dakwerker of architect zodat je zeker bent dat de constructie gedragen kan worden.

dakterras
Shutterstock

Weersinvloeden dakterras

De materialen van het terras krijgen het door de seizoenen heen redelijk zwaar te verduren. Zo eisen sneeuw en vorst in de winter zijn tol, en in de zomer is het juist de kracht van de zon die het materiaal doet uitdrogen en verbleken. Slagregens, wind en hagel kunnen een behoorlijke aanslag op het terras vormen. Een dakterras moet dus zeer stevig geconstrueerd worden van sterke materialen. Bij de aanleg moet er ook veel aandacht besteed worden aan de afwatering, want het is niet de bedoeling dat er zich plassen gaan vormen of dat er lekkages gaan ontstaan door een foutieve constructie. De waterdichte laag die al aanwezig is op het dak zal dus in orde moeten zijn voordat hier boven op een constructie kan worden gemaakt. Mocht het gaan om een laag die ouder is dan 15 tot 20 jaar, dan zal deze vervangen moeten vervangen om latere problemen te vermijden. Een waterdichting die tot boven de afgewerkte vloer doorgetrokken is, geniet eigenlijk altijd de voorkeur.

 

De grootste voordelen van een dakterras

* Ideaal als alternatief voor een tuin.
* Met een dakterras creëer je extra ruimte.
* Omdat een dakterras meestal hoog gelegen is, heb je een uniek uitzicht.
* Een dakterras ademt een speciale sfeer uit.

 

Problemen met je terras? Wij helpen je verder!

Regelmatig krijgen we mailtjes van mensen die problemen hebben met hun terras. Geen probleem want wij lossen dat op! Deze vragen hebben we onlangs beantwoord:

-Ik heb na 1 week reeds barstjes op aan de korte zijde van de planken in mijn bankirai terras. Hoe kan dat nu? zie foto in bijlage.

-Het minste dat we te drogen hangen op ons terras in natuursteen geeft kringen: een natte handdoek die drupt, bvb. Hoe kan dat?

-de steunbalk die rechtop staat en ons afdak ondersteunt trekt vocht op. Wat kunnen we daaraan doen?

-Zet hout uit in de breedte vd plank of op de uiteinden?

– Welke prijs per m² kunnen wij verwachten voor het aanleggen van blauwe steen.
(eventueel prijs met en prijs zonder voegen)

– Ik ben aan het informeren om te kijken of een nieuwe aan te leggen oprit en terras ook in beton kan. Het probleem wat ik daarbij heb is een hoogteverschil. Is het ook mogelijk om over een afstand van 7 meter ongeveer 70 cm hoogteverschil te overbruggen?
En graag een indicatie van de prijs om dat we aan het oriënteren zijn om eventueel ook een terras aan te leggen en bestaand terras te vervangen.

 

Heb je zelf ook een vraag? Aarzel niet en neem eens contact op!