Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
PROMOOT DE BOUWSECTOR
PROMOOT DE BOUWSECTOR

Terrastegels: materialen & prijzen

Op zoek naar de geschikte bestrating voor het terras? Terrastegels zijn steeds een goede keuze. Het aanbod aan materialen en uitvoeringen is zodanig divers dat je ongetwijfeld je smaak vindt. In dit artikel vind je een overzicht van de meest gebruikte terrastegels, hun eigenschappen en prijs per vierkante meter.

 

Populairste tegels voor terras

Materiaal terrastegelPrijs (incl.
plaatsing)
Betontegelsvanaf €60 per m²
Natuursteen tegelsvanaf €85 per m²
Keramische tegelsvanaf €80 per m²
Houten tegelsvanaf €50 per m²
Composiet tegelsvanaf €55 per m²

① Betontegels

Betonnen terrastegels hebben een mooie prijs-kwaliteitsverhouding. Ze zijn relatief goedkoop maar wel zeer sterk en beschermd tegen vriesweer. Betontegels ogen zeer modern en zijn in verschillende uitvoeringen en formaten te verkrijgen.

Zo kies je bijvoorbeeld best voor betontegels met een beschermende coating; de tegels zijn dan beter bestand tegen vocht, vuil, algen en kleurverlies. Verder kan je kiezen voor een ruwe of glanzende (gepolierde) afwerking. Gepolierd beton wordt naadloos gestort; de voegen worden er achteraf ingeslepen.

② Tegels in natuursteen

Natuursteen is een duur maar erg stijlvol materiaal. Belangrijk om weten is dat er verschillende soorten natuursteen bestaan. Enkele populaire voorbeelden zijn basalt, marmer, graniet of leisteen. De prijs kan behoorlijk variëren naargelang het gekozen type natuursteen. Ook bij natuursteen kan je kiezen voor een gladde dan wel ruwe afwerking.

Een groot voordeel van natuursteen is dat dit materiaal gemakkelijk in onderhoud is. Natuursteen kan hier en daar wel oneffenheden of kleurverschillen vertonen omdat het een natuurlijk materiaal is. Dit hoeft weliswaar geen nadeel te zijn.

 

terrastegels natuursteen

③ Keramische tegels

Keramische terrastegels hebben een gladde structuur, waardoor mossen en algen niet goed kunnen hechten. Gevolg is dat de tegels vrij lang schoon blijven, des te meer omdat keramische tegels nauwelijks poreus zijn. Ze zijn dus erg onderhoudsvriendelijk. Let wel: het gladde oppervlak kan een nadeel vormen bij regenweer.

Wat de kleur betreft, zijn keramische tegels in een breed kleurenpalet verkrijgbaar. De tegels zijn zeer kleurvast en vertonen enige gelijkenis met natuursteen.

④ Houten terrastegels

Hou je meer van een authentieke uitstraling, dan kan je houten terrastegels overwegen. Deze passen zowel bij landelijke als moderne woningen. Er bestaan verschillende houtsoorten, maar je kiest toch best voor hardhout. Hardhout is beter bestand tegen de weersinvloeden. Met de vierkante houten tegels kan je mooie patronen vormen. Je kan bijvoorbeeld ook lichte met donkere tegels afwisselen om een dambordeffect te creëren.

⑤ Composiet tegels

Naast bovengenoemde materialen kan je ook nog opteren voor rubber, kunststof of composiet. Composiet is een mix van houtmeel en kunststof. Terrastegels in composiet hebben de look van hout, gecombineerd met de sterke eigenschappen van kunststof. De tegels behoeven daarom weinig onderhoud. Het is een milieuvriendelijk materiaal dat niet zal rotten of scheef trekken onder invloed van vocht.

 

tegels terras